Select Page

Včerajšnje četrtkovo popoldne je na naši šoli  še posebno lepo dišalo, slišati je bilo smeh in zaznati navdušenje. Kje tiči razlog? V jezikovnem popoldnevu ob Evropskem dnevu jezikov.

Organizatorici dogodka, naši učiteljici nemščine in angleščine – ga. Mija Penca Vehovec ter ga. Minka Kramar Šteh, sta v sodelovanju z ostalimi strokovnimi delavci (učiteljice angleščine, organizatorko šolske prehrane ter računalničarko) priredili razburljivo jezikovno popoldne, v katerem je sodelovalo 16 učencev.

Ob šestnajsti uri so pričeli z različnimi spoznavnimi igrami v angleškem ter nemškem jeziku. Učenci so izdelovali ladjice, v katere so pisali pozitivna sporočila drug drugemu, različne plakate in druge pisne izdelke, ki sedaj krasijo učilnico tujih jezikov. Vseskozi sta dogajanje spremljali glasba in dobra volja.

Po malici so se preselili v učilnico za gospodinjstvo, kjer so po angleških ter nemških receptih pripravili in kasneje spekli 4 vrste peciva. Medtem jih je v učilnici tujih jezikov že čakala skrita gostja – to je bila gdč. Urška Steklasa, sestrična naše učiteljice Minke Kramar Šteh. Izredno simpatična gostja je v angleščini odgovarjala na vprašanja otrok, ki so vtise celotnega popoldneva zbirali v manjši knjižici. Vanjo so si zabeležili tudi nekaj osnovnih izrazov, ki jih je v francoščini naučila vsestranska Urška. Poleg znanja tujih jezikov ima namreč tudi veliko izkušenj z resničnostnimi šovi na POP TV.

Nato je sledil premik v učilnico za računalništvo, kjer so se učenci pomerili v dveh kvizih, enem v nemškem, drugi v angleškem jeziku, pika na i pa je bilo sladkanje prej pripravljenega peciva in analiza posebnega dogodka.

V sklopu Evropskega dneva jezikov pa so učenci tudi pri urah pouka ustvarjali na to temo pri različnih urah. Učenci 2. in 3. razreda so npr. potovali po kuhinjah Evrope v nemščini, najmlajši pa so se tudi danes lotili peke piškotov ter se naučili po nemško šteti do 10, v okviru projekta eTwinning pa so učenci višjih razredov naredili plakat, na katerem so zastave vseh držav, s katerimi letos sodelujejo.

Na šoli so bili tako v različne dejavnosti vključeni učenci različnih starosti in vsi komaj čakajo, da se kaj takšnega še ponovi.

 

Zapisala: Sanja Nose, prof.

Fotografije: Mija Penca Vehovec, prof. ter Sanja Nose, prof.

(Skupno 1.253 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost