Select Page

Državno prvenstvo je potekalo 10.4.2018 v športni dvorani v Medvodah. Pravico nastopa na tekmovanju so imele prve tri uvrščene ekipe s področnih prvenstev. Igrali smo v kategoriji nelicencirani osnovnošolci. Nastopilo je 18 ekip, ki so v predtekmovanju igrale v šestih skupinah. V osmino finala so se uvrstile prvo in drugo uvrščene ekipe.

V skupini B smo najprej premagali OŠ Križe z rezultatom 5:0, nato še OŠ Preserje pri Radomljah z rezultatom 4:1.

V osmini finala smo bili prosti, enako kot naš nasprotnik v četrtfinalu, ekipa OŠ Kozje. Tekmo je začel naš mešani par David in Teja, ki sta izgubila z rezultatom 21:17. Je pa v drugem dvoboju presenetil Urban v igri posamezno. Do polovice tekme je imel pobudo, nato pa je nasprotnik, ki je bil drugi na državnem posamezno, povedel z 20:17. Zaključek tekme je Urban odigral brez napake, zmagal in nam vrnil upanje na uvrstitev v polfinale. Teja je tretjo tekmo izgubila, moška dvojica David in Niko pa nato zmagala in izenačila rezultat na 2:2. O napredovanju je odločala peta tekma ženskih dvojic. Lara in Marija se nista ustrašili nasprotnic in dokaj gladko dobili dvoboj in s tem tudi tekmo.

V polfinalu smo morali priznati premoč kasnejšim zmagovalcem iz OŠ Črešnjevec. Ti so imeli v svoji ekipi državnega prvaka v igri posamezno, ki je bil najzaslužnejši za zmago tudi na ekipni tekmi.

V tekmi za tretje mesto smo spet zaigrali odlično. Nasprotnike iz OŠ Kungota smo premagali že po treh dvobojih.

Tretje mesto je za nas izjemen uspeh. Po lanskem drugem mestu je v ekipi ostal le Urban, ostali pa so se prvič preizkusili na državnem prvenstvu.

ČESTITKE si zaslužijo: Urban Pečjak- igra posamezno, Teja Skube-igra posamezno, David Pajnkiher in Niko Longar- igra moških dvojic, Marija Mrvar in Lara Longar-igra ženskih dvojic in David Pajnkiher in Teja Skube-igra mešanih dvojic.

Rezultati so na spletni povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=E5EADC3B-C4F6-4150-A341-C6682BF93590

   

mentor: Bojan Brulec

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost