Select Page

Danes, 14. 4. 2017, so naši učenci dosegli 1. mesto na DRŽAVNEM PRVENSTVU V ODBOJKI za starejše učence, ki je potekalo v Hočah pri Mariboru. 

Na finalnem turnirju so nastopile ekipe iz domače Osnovne šole Hoče, Osnovne šole Žužemberk in Osnovne šole 8 talcev Logatec.

Na prvi tekmi sta se pred polnimi tribunami pomerili ekipi iz OŠ Hoče in OŠ Žužemberk. Prvi niz so dokaj prepričljivo s +6 dobili gostje iz Žužemberka. V drugem nizu so zaigrali bolje domačini in ga dobili z razliko +7. Tako je o zmagovalcu prve tekme odločal tretji niz. Skozi celoten potek zadnjega dela igre so imeli manjšo pobudo domačini, vendar so se po zaostanku štirih točk učenci iz Žužemberka vrnili v igro in slavili v zadnjem nizu z dvema točkama razlike.

V drugi tekmi se je ekipa Žužemberka pomerila z ekipo iz OŠ 8 talcev Logatec. Prvi niz so prepričljivo dobili igralci OŠ Žužemberk in so bili le še korak do naslova državnega prvaka. Tudi v drugem nizu so bili Žužemberčani premočni, tako da so se po dveh dobljenih nizih veselili naslova.

Tretja tekma med Hočami in Logatcem je odločala o drugem mestu. Domačini so bili boljši po dveh nizih igre in dosegli končno drugo mesto med slovenskimi osnovnimi šolami. Za našo šolo so nastopili: HROVAT Blaž, HROVAT Žiga, LEGAN Jure, LONGAR Gašper, PAJNKIHER David, PEČJAK Urban, PUCELJ Jernej, SODIN Jure, SUHADOLNIK Nejc, ŠPEC Aljaž, TRAVNIK Mohor, TRAVNIK Toni, ZUPANČIČ Blaž in ŠTOR Tilen.

Za najboljšega igralca finala je bil razglašen TONI TRAVNIK, medtem ko je bil za najboljšega podajalca izbran MOHOR TRAVNIK.

REZULTATI

1. tekma
OŠ Dušana Flisa Hoče : OŠ Žužemberk; 1 : 2 (19:25, 25:18, 14:16)
2. tekma
OŠ Žužemberk : OŠ 8 talcev Logatec; 2 : 0 (25:9, 25:15)
3. tekma
OŠ Dušana Flisa Hoče : OŠ 8 talcev Logatec; 2 : 0 (25:11, 25:23)

VRSTNI RED
1. OŠ Žužemberk 
2. OŠ Dušana Flisa Hoče
3. OŠ 8 talcev Logatec

Aktiv za šport

(Skupno 438 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost