Select Page

Prva učna ura

V prihajajočem šolskem letu vam želim veliko sončnih dni, ki vas bodo osrečevali in navdihovali.

Želim vam pisano množico prijateljev, s katerimi boste delili dragocene trenutke na vsakem koraku.

Želim vam tudi prve negotove korake v novo in neznano, ob katerih se boste naučili, da je življenje dogodivščina brez meja.

Želim vam trenutke, v katerih boste segali po zvezdah, pri tem nerodno padali, a se vedno znova pobiraliin nadaljevali svojo pot – z ljudmi, ki vas bodo razumeli, vam vlivali pogum in moč.

Želim vam veliko zanimivih nalog, ob katerih boste razvijali svojo domišljijo in ustvarjalnost, doživljali uspehe in si utrdili zaupanje vase.

Želim pa vam tudi naloge, ki se vam bodo zdele težke in boste ob njih doživljali svojo nemoč.

Ampak vi boste ovire premagali in se dvignili visoko nad oblake, saj boste spoznali, kaj je najpomembnejše:

Biti tam, kjer se boste počutili varne in sprejete, da se boste z radostjo v srcu vsak dan vračali nazaj.

(prirejeno po Sokratovi prvi učni uri)

Drage učenke in učenci,

zagotovo ste že nestrpno pričakovali začetek novega šolskega leta in ste med počitnicami večkrat pomislili na šolo, ki je samevala brez vas in se veselili dneva, ko se boste lahko vrnili v šolske klopi. Tudi šola je pogrešala vas in današnji dan je zanjo poseben praznik, saj je sprejela kar 397 učencev. Verjamem, da ste v tem času pogrešali vaše prijatelje in osebje šole, ki se je v počitniških dneh  trudilo, da bi bila šola za prvi šolski dan takšna, kot si zasluži: čista, urejena in pripravljena na vas. Zato vem, da se boste tudi vi trudili in z učenjem in s pridnim delom pokazali, da cenite znanje in šolo. Bodite odprti in spoštljivi drug do drugega. Če se vam karkoli zdi tuje ali drugače, ostanite radovedni in se pogumno približajte neznanemu. Naj bo raznolikost med vami velik zaklad, kajti kako dolgočasno bi bilo, če bi bili vsi enaki. Dajte vsakemu priložnost, še posebej učiteljem, da vas bodo lahko naučili veliko novega in zanimivega. Cenite znanje in učenje, a hkrati ne pozabite na prostočasne konjičke, ki vas bodo popeljali prek tisoče gora. Želim vam nepozaben prvi šolski dan in da bi v obdobju, ki se pričenja, uživali v lepoti odkrivanja. V imenu kolektiva OŠ Žužemberk vam želim uspešno in ustvarjalno novo šolsko leto.

V. d. ravnatelja: Mija Penca Vehovec, prof.

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost