Select Page

V okviru projekta Dnevi evropske dediščine smo za učence od 1. – 4. razreda organizirali delavnice, v katerih so spoznali stare ljudske plese, se igrali namizne, družabne in gibalne igre ter si izdelali lutko iz ličkanja. Nekatere učence so v delavnicah spremljali tudi njihove babice in dedki, ki so doživljanje bogate dediščine še poglobili. Učenci so v vseh delavnicah zelo uživali, kar se je odražalo v veliki motiviranosti in aktivnosti. V sodelovanju z Društvom podeželske mladine Suha krajina smo organizirali tudi kmečke igre.  Učenci od 5. do 9. razreda so se pomerili v dveh igrah. Pri prvi so morali obleči kmeta, v drugi pa so v žakljih priskakali do kupa sena, kjer so iskali koruzo, ki so jo na koncu ročno zružili. Vsi sodelujoči so prejeli simbolične medalje in darilo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem zunanjim sodelavcem, ki so v svojem prostem času in prostovoljno obogatili naše dejavnosti.

Učenci od 5. do 9. razreda bodo še naprej raziskovali in odkrivali naravno in kulturno dediščino Suhe krajine. Učenci nižje stopnje pa bomo med letom večkrat igrali in plesali igre ter plese naših dedkov in babic.

Irena Platiše

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost