Select Page

V sredo, 13. 3. 2019, je na OŠ Mirna potekalo državno prvenstvo v badmintonu posamično. Tekmovanje je potekalo na dveh ravneh in sicer licencirani in nelicencirani. Našo šolo je med nelicenciranimi učenci zastopal DAVID PAJNKIHER. Tekme so se odigrale na en niz do 21. točke. Najprej je nastopal v skupini in prvi dvoboj zmagal dokaj gladko. Suvereno se je spopadel tudi z naslednjima nasprotnikoma in tako zasedel prvo mesto v skupini in se uvrstil v osmino finala.

V osmini finala je spet zelo suvereno opravil z nasprotnikom. Sledila je tekma četrtfinala, kjer je David dobro začel niz. Po dobrem začetku je sledil preobrat nasprotnika, ki je že vodil z 19:16. David se ni predal in z nekaj sreče obrnil izid in zmagal z 21:19. Sledilo je veliko olajšanje saj se je s tem že uvrstil med najboljše tri v državi.

V polfinalu je David spet pokazal, da se ne bo kar tako zadovoljil z že doseženim in premagal nasprotnika iz OŠ Mirna z 21:13. Tako se je uvrstil v veliki finale, kjer ga je čakal nasprotnik iz OŠ Globoko. Bolje je začel nasprotnik in ves čas vodil. Sledili sta dve sporni točki, kateri sta učenca ponavljala, čeprav je bilo evidentno, da bi morali pripadati Davidu. Kljub rahli nervozi, še nismo izgubili upanja na končni uspeh. Nasprotnik je imel že dve zaključni žogi, rezultat je bil 20:18, David pa je s tremi zaporednimi točkami uspel premagati nasprotnika in veselje ob naslovu državnega prvaka se je lahko začelo.

KONČNI REZULTATI:
Učenci nelicencirani
                            1    David Pajnkiher               OSNOVNA ŠOLA ŽUŽEMBERK
                            2    Maj Vrstovšek                 OSNOVNA ŠOLA GLOBOKO
                            3    Tim Šmon                      OSNOVNA ŠOLA KOZJE
                            3    Filip Kolenc                  OSNOVNA ŠOLA MIRNA
Davidu želim iskrene čestitke in veliko uspehov še naprej.
Mentor: Marjan Kužnik
(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost