Select Page

V sredo, 22.2.2023, je naša šola organizirala ¼ finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. V skupini E sta nastopili še OŠ Žiri in OŠ Toma Brejca iz Kamnika.

Uvodno tekmo turnirja smo odigrali proti OŠ Žiri in prvi set gladko zmagali z rezultatom 25:13. V drugem setu so dobili priložnost za igro igralci s klopi. Niso jo najbolje izkoristili in gostje so povedli z rezultatom 17:11. V igro je bilo potrebno vrniti najboljše igralce, ki so ob glasnem navijanju naših navijačev, uspeli preobrniti rezultat in tesno zmagati tudi v drugem setu. Rezultat je bil 29:27.

V drugi tekmi so Kamničani premagali žiri z rezultatom 2:0 v setih (25:17 in 25:17)

O zmagovalcu turnirja je odločala tretja tekma med nami in Kamničani. Naši navijači na polnih tribunah so spet pripravili izjemno vzdušje in nam pomagali do gladko dobljene tekme z rezultatom 2:0 (25:9 in 25:15).

Ekipa OŠ Žužemberk se je z zmago na turnirju uvrstila v ½ finale državnega prvenstva, to je med 9 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali: Nejc Župec, Žan Prijatelj, Maj Štrucelj, Jan Pirc, Tim Mrvar, Valter Jenkole, Vid Obrstar, Nik Mrvar, Jaka Godec in Tilen Urbančič.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v biltenu.

ZAKLJUČNI BILTEN STAREJŠI DEČKI SKUPINA E ČETRTFINALE (1)

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost