Select Page

Bog masakra. To je naslov gledališke predstave, ki smo si jo člani RaP – Stopimo na oder ogledali v četrtek, 15. 12., ob 19.30 na Velikem odru MGL v Ljubljani.

Gledališče ima na svoji spletni strani zapisano: »Konfliktna situacija, ki so se je sicer lotili z vso treznostjo, strpnostjo in diplomacijo, privede do razkritja najtemnejših plati njihovih osebnosti.«

Črna komedija se začne s postavitvijo tulipanov v vazo. V pariškem meščanskem stanovanju en zakonski par obišče drugega. Vsi štirje so se sestali, ker se nameravajo pogovoriti o neljubem dogodku. Enajstletnika sta se namreč sprla na otroškem igrišču: eden je drugega zmerjal, drugi pa ga je s palico udaril in mu zbil 2 zoba. Pogovor se začne z vljudnim kramljanjem, umirjeni govorici, v nadaljevanju pa se zaostri. Dogajanje na odru postane vse bolj napeto, priča smo pravi psihološki vojni med paroma. Pravi masaker doživi tudi šopek tulipanov.

Pred ogledom predstave smo se sprehodili po zaodrju, kulturni večer pa smo si popestrili s sprehodom po praznično okrašeni prestolnici. Varno in udobno vožnjo v Ljubljano in domov pa nam je omogočila Občina Žužemberk in voznik Jože.

Zapisala in fotografirala: mentorica Anita Starašinič

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost