Select Page

Bili smo dobri, bili smo kul. V petem a razredu smo se pogovarjali, kako bi lahko naredili nekaj dobrega za druge. Ker so naši dedki ib babice pogosto osamljeni, smo razmišljali, kako bi jim polepšali dan.

Dogovorili smo se, da jih povabimo  k uri športne vzgoje. Tako smo izkoristili dobro s koristnim. Povabili smo k sodelovanju še druge razrede. Tako so nas pri uri športne obiskali babice in dedki prvega, drugega, četrtega in petega razreda.

Ker pa jih imamo neznansko radi, smo povabili Zavod zdrava arterija in jim omogočili, da so jim zmerili pretok krvi v arterijah. Namreč, če je pretok slab, je velika verjetnost, da bodo imeli velike zdravstvene težave.

Zjutraj smo postavili poligon. Učenci petega a smo spremljali dedke, babice in njihove vnuke na poligonu in zabeležili njihov rezultat.

Opazila sem, da so se vsi zelo zabavali. Vnuki so bili zelo ponosni, da so lahko pomagali, babice in dedki pa, da so lahko podoživeli svoje mladostne dni. Res je, da nekaterih postaj niso mogli opraviti, vendar jim je bilo pa na drugih zelo všeč. Preizkusili so se v mnogih novih dejavnostih. Zelo so bili dobri za svoja leta. Na koncu jim je gospa iz Zavoda zdrave arterije preverila ali imajo zamašene žile.

Bili smo vsi zelo zadovoljni. Mi, ker smo naredili nekaj dobrega in naši star starši, ker so preživeli lep dan z nami in naredili nekaj koristnega za svoje zdravje. Vsi smo bili mnenja, da se moramo še družiti. V veselje nam je bilo, da smo lahko pomagali in bili koristni.

Neja Pečar, 5. a

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost