Select Page

Državno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo 6.4.2023 v OŠ Mirna. Zagotovili smo si ga z osvojenim drugim mestom na področnem prvenstvu. V naši kategoriji nelicencirani osnovnošolci je nastopilo 13 osnovnih šol. Razdeljene so bile v 4 skupine. Iz skupin so se le prvouvrščene šole uvrstile v polfinale.

Naši tekmovalci so najprej odigrali tekmo proti OŠ Dobrovi. Zmagali smo v prvih štirih dvobojih pri moških posamezno, ženskah posamezno, moških dvojicah in ženskih dvojicah. Izgubili smo le zadnji dvoboj v mešanih dvojicah. Naslednjo tekmo smo igrali proti OŠ Preserje pri Radomljah. Dobili smo vseh pet dvobojev in se uvrstili v polfinale, to je med štiri najboljše ekipe.

V polfinalu so bili naši nasprotniki iz OŠ Tržišča. Fantje so izgubili oba dvoboja, zmagali pa sta dekleti. Po rezultatu 2:2 je o zmagovalcu odločal 5. dvoboj v mešanih dvojicah. Za nas sta igrala Tilen Urbančič in Tia Kopač. Izenačeno je bilo še pri 18. točki, ko smo imeli možnosti da povedemo. Žal smo naredili dve nepotrebni napaki in dvoboj izgubili z 21:19. Kot zanimivost lahko povemo, da so imeli gostje v svoji ekipi in tudi v zadnjem dvoboju, državnega posamičnega prvaka.

Ostala nam je tekma za 3. mesto. Igrali smo proti OŠ Dolenjske Toplice. Tilen Urbančič je izgubil prvi dvoboj proti drugemu igralcu posamičnega državnega prvenstva z rezultatom 21:15. Pia Pintar je rezultat izenačila z zmago z 21:12. Tretji dvoboj sta igrala Vid Obrstar in Tim Mrvar v moških dvojicah. Po zelo izenačenem dvoboju smo se veselili zmage z 21:20. Četrti dvoboj ženskih dvojic Pie Pintar in Tie Kopač je bil že odločilen. Zmagali smo 21:9 in dobili tekmo z rezultatom 3:1.

Čestitke vsem igralcem za dosežen uspeh.

Rezultate s tekmovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi

Mentor: Bojan Brulec

Tournamentsoftware.com – Ekipno DP v badmintonu OŠ v SŠ 2022-23 – Dogodki

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost